Andrej Lukić u portugalskoj Bragi za milijun eura

  • 17.01.2018
  • Sport
  • Slavonski Portal

 

Prošlog utorka nogometnoj javnosti potvrđena je vijest koja je posebno razveselila novokapelački kraj, a kako i ne bi kada je jedan njihov skoro dojučerašnji mještanin potpisao ugovor koji se procjenjuje na oko 1 milijun eura. Riječ je o Andreju Lukiću mladom vrhunskom nogometašu koji je ponikao u Školi nogometa Batrina te u NK Slavoncu iz Nove Kapele za kojeg je svojedobno vrlo uspješno godinama igrao i njegov otac Nikola. Riječ je doista o iznimnom nogometnom talentu zamijećenom „od malih nogu“, naime njegova tjelesna građa, vještina baratanja loptom, snaga i inteligencija za nogometnu igru vidljiva je bila u svakoj utakmici koju je igrao na području Brodsko-posavske županije i nije se moralo dugo čekati vidjeti ga u 1.HNL.

NK Osijek mu je bio baš po mjeri u fazi kada je nedavno momčad bila u usponu igre  rezultata. Dakle Andrej Lukić, do neki dan standardni prvotimac prvoligaša NK Osijeka, potpisao je s portugalskom Bragom ugovor na 4,5 godina. Riječ je o jednom od najboljih portugalskih klubova, trenutno plasiranom na 4. mjestu prvenstvene ljestvice, koji uspješno igra i Europsku ligu u kojoj će dočekati proljeće.

NK Osijek sada profitira „na minulom radu“ odnosno odličnom radu svoje uprave, zasluženom vanserijskog trenera Zorana Zekića kao i sjajnom radu svojih igrača. „Sada znate tko smo mi!“- pisalo je na velikom transparentu na osječkim tribnama kada je po drugi put svladan nizozemski PSV i doista Slavonci su poručili cijeloj nogometnoj Europi kako od sad, pa nadalje i ubuduće, trebaju respektirati činjenicu kako su naši nogometaši apsolutno ravnopravni najboljim europskim ekipama. Da je tome tako, evo i potvrde sada i sa ovim angažmanom Andreja Lukića u Bragu, a bit će toga još po svemu sudeći.

Pratit ćemo Andreja i u njegovoj budućoj nogometnoj karijeri i o tome izvješćivati. Želimo mu puno zdravlja i sreće kako bi mogao dokazati svoje vrhunsko nogometno znanje i zadovoljan se jednog dana vratiti u svoj rodni kraj nakon uspješne inozemne nogometne karijere.

Evo za kraj još malo podataka o njemu. Rođen je 2. travnja 1994. godine u Novoj Gradiški, a djetinjstvo proveo u općini Nova Kapela. Visok je194 cm. Upisao se u „klub 100“ kada su u pitanju nastupi u HNL-u skupivši 102 nastupa, a debitirao je još u listopadu 2012. godine kada je u 12. kolu ušao u igru u 67. minuti susreta protiv Zadra. Uspješno može igrati na raznim pozicijama, no posebno je snažan kao organizator obrane, a zbog svoje visine i sjajnog skoka glavom njegovi „izleti“ pred protivničke vratare često završavaju loše po njih jer moraju vaditi loptu iz mreže. U 1.HNL zbio je i nekoliko vrlo atraktivnh golova snažnim i preciznim udarcima iz daljine. Mnoge opravdano asocira na braniča FC Barcelone Gerarda Piguea, a eto sada je realno moguće i da mu se ostvari dječački san, pa i zaigra protiv tih i takvih svojih idola. Bravo Andrej, samo naprijed, to je to.