Rekordan broj sudionika na novogradiškom 19. Oldtimer susretu

  • 07.07.2019
  • Nova Gradiška
  • Slavonski Portal

Bilo je 6. srpnja puno zadovoljstva na  novogradiškom središnjem trgu. Zadovoljni su članovi Oldtimer cluba „Classic 99“  i njihov predsjednik Krešimir Knežević jer se  isplatio dugogodišnji  trud   koji je  smotru satarodobnih  motornih vozila pretvorio u  prestižan  regionalni događaj. Došlo je danas  u Novu Gradišku rekordan broj,  više od stotinu zaljubljenika u stare automobile i motocikle, pa su tako veliko zadovoljstvo imali   svi oni koji su se prije podne   zatekli na Trgu kralja Tomislava. Imali su što vidjeti, jer je kao nikada do sada, bio izložen velik broj starih i atraktivnih  ljepotana  koje je predvodio  NASH  zagrebačkih registarskih oznaka iz 1925. godine.

   Bili su tu Pontiac iz 1930. godine  i Buick Sport coupe iz 1941. godine, Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti,  Rolls-Roycei, Cadillaci i Volkswageni,  te Zastave i Fiće.

   Svojom atraktivnošću pozornost su plijenili i motocikli: Zündapp 800 iz 1938. i DKW ½ 350 iz 1939. godine, te BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i, Zundappi i Tomosi.

  Krešimir Knežević zahvaljuje svima koji su došli na   19. Oldtimer susretu, a došli su, osim iz svih krajeva Hrvatske  i iz susjednih zemalja Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije.

   -Ovo je jedan od najvećih susreta    u regiji ove godine. Isplatilo se 19 godina truda da bi dosegli ovaj nivo. Moram naglasiti da za to  treba jako puno prijatelja i ljudi  koji su u to uključeni.

   Sva ova vozila moći će vidjeti i  stanovnici  sela novogradiškog kraja.  Ruta kojom danas vozimo je duga 60 kilometara, preko Starog Petrovog Sela i Vrbove do Štivice, gdje gostujemo kod stolarije Šeper,  potom preko Davora, Orubice, Bodovaljaca  i Vrbja do  Sičica  i kušaonice piva Bošnjak odakle se   vraćamo  do Nove Gradiške - kazao je Krešimir Knežević.

Autor: Franjo Samardžić