Posebna regulacija prometa za blagdan Svih Svetih i Dušnog dana

  • 30.10.2019
  • Policija
  • Slavonski Portal

U prigodi obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, na području Policijske uprave brodsko-posavske, očekuje se povećan promet vozila i kretanje građana, koji će se u većem broju okupljati na grobljima. Pojačano prometovanje se očekuje na prometnicama u blizini gradskih groblja (Slavonski Brod i Nova Gradiška), te na graničnim prijelazima. Također se očekuje pojačan promet vozila u blizini drugih mjesnih groblja.

Zbog osiguranja bolje protočnosti prometa oko gradskog groblja u Slavonskom Brodu i u blizini graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu, dana 31. listopada (četvrtak), 1. studenoga (petak) od 7 do 22 sati i 2. studenog (subota) od 7 do 19 sati, biti će uspostavljana posebna regulacija prometa, na sljedeći način: 

Prilaznim kolnikom Naselja Andrija Hebrang od bloka 4 prema ulici Sv. Lovre promet će se odvijati jednosmjerno od sjevera prema jugu tj. od navedenog bloka 4 do groblja, a ulicom Ksavera Šandora Đalskog jednosmjerno od juga prema sjeveru tj. od ulice Josipa Jurja Strossmayera prema Zrinskoj ulici i kružnom toku na Glogovici. Promet mostom preko Glogovice u ulici Josipa Jurja Strossmayera , odvijati će se jednosmjerno od istoka prema zapadu. U kružnom toku na Glogovici biti će zabranjeno skretanje u ulicu Ksavera Šandora Đalskog. U raskrižjima ulica koje izlaze na ulicu Ksavera Šandora Đalskog biti će zabranjeno skretanje desno, tj. obavezan smjer će biti lijevo za sve vozače. Ulica Sv. Lovre biti će zatvorena za promet u zoni groblja za vrijeme posebne regulacije prometa, od raskrižja sa ulicom Ferde Filipovića do raskrižja sa prilaznom cestom Naselju Andrija Hebrang.

Grad Slavonski Brod za sve građane osigurao je posebnu gradsku liniju autobusa. Stajalište za autobus biti će u ulici Ksavera Šandora Đalskog kod raskrižja sa ulicom Josipa Jurja Strossmayera i Bože Milanovića, a polazak autobusa je na svaki puni sat i pola sata (tj. 07,00; 07,30; 08,00 itd.).

U blizini graničnog prijelaza Slavonski Brod, točnije na raskrižju ulica Zapadna vezna cesta – Josipa Rimca – Sv. Nikole Tavelića (semafor kod trgovačkog centra Colosseum), posebna regulacija prometa biti će postavljena na način da će iz ulice Josipa Rimca biti zabranjeno skretanje lijevo prema graničnom prijelazu Slavonski Brod, a dozvoljeni smjerovi će biti ravno prema Naselju Jelas i desno u smjeru Zagreba. Ulicom Sv. Nikole Tavelića na raskrižju će bit dozvoljeni smjerovi ravno prema ulici Petra Svačića i lijevo u smjeru Zagreba te zabranjeno desno u pravcu graničnog prijelaza. Svi građani koji žele ići prema graničnom prijelazu Slavonski Brod, moraju okolnim ulicama doći do začelja kolone te na takav način čekati prijelaz državne granice. Napominjemo da je strogo zabranjeno polukružno okretanje na začelju kolone na Zapadnoj veznoj cesti. Policijski službenici fizički će upravljati prometom na svim frekventnijim mjestima, kako bi olakšali dolazak građanima na željeno odredište.

 U blizini gradskog groblja, u Novoj Gradiški, dana 1. studenoga, promet će biti zatvoren za sva vozila i to u dijelu Željezničke i Kolodvorske ulice, kojom prilikom će policijski službenici u vremenu od 9 do 17 sati, fizički upravljati prometom. Građani, koji će na groblje dolaziti svojim vozilima, parkirati mogu na parkirališnim mjestima u okolnim ulicama.

 Policija apelira na građane i vozače da budu strpljivi i tolerantni, međusobno se uvažavaju, te štuju prometne znakove postavljene u blizini groblja, a posebice prometne znakove i upute koje će davati policijski službenici, kako bi događaji vezani za spomenute blagdane protekli mirno i dostojanstveno.

Autor: Krešimir Šimić