Izvode se ili su pri kraju radovi vrijedni 30 milijun kuna

  • 21.02.2020
  • Općine BPŽ
  • Slavonski Portal

Iako je kalendarski zima, povoljni vremenski uvjeti  pogoduju građevinarima koji rade u Rešetartima  na  nekoliko objekata veoma značajnih za stanovništvo  općine.

     Grade se  objekti koji će vidno unaprijediti zadovoljavanje društvenih  potreba, ponajprije roditelja djece predškolske dobi i vatrogasaca, stvoriti primjerene prostorne uvjete za  okupljanje  i zadovoljavanje raznih društvenih potreba udruga i društava, te  rad općinske uprave.  U punom je jeku izgradnja dječjeg vrtića, zahuktali su se radovi na dogradnji i uređenju vatrogasnog doma sa vatrogasnom spremnicom, očekuje se završetak dogradnje i uređenje interijera općinske upravne zgrade, tu su i radovi na adaptaciji potkrovlja doma u Adžamovcima, a uskoro će krenuti i radovi na domu u Drežniku.

    Privedeni su  kraju i radovi na izgradnji  reciklažnog dvorišta,  objekta veoma značajnog, ne samo za općinu Rešetari, već u  druge  jedinice lokalne samouprave. Sve skupa, realiziraju se ili privode kraju  projekti  ukupno vrijedni  više od tridesetak milijuna kuna.

  Više nego zadovoljan je  općinski načelnik Zlatko Aga, a zadovoljni mogu biti i svi oni koji su  doprinijeli da se  projekti osmisle, osigura novac i dovedu u fazu realizacije što nije nimalo jednostavan, lak i brz posao. Zato, kako kaže,  već nekoliko godina za redom općina Rešetari slovi za veliko gradilište.  Naglašava da se mogu pohvaliti  da se većina  projekta financirana europskim sredstvima i da je Općina Rešetari jedna od najuspješnijih općina u povlačenju EU novca.

    „Tu smo  da izlazimo u susret potrebama mještana, da osluškujemo  njihove probleme, razgovaramo i pokažemo razumijevanje, te da se dobro organiziramo.  Zato  moramo biti najuspješniji  u  povlačenju novca  kroz fondove EU“, kaže Zlatko Aga.

Autor: Franjo Samardžić