Proglašeni pobjednici Žutog okvira za 2020. godinu

  • 24.12.2020
  • Gospodarstvo
  • Slavonski Portal

U nešto drukčijim okolnostima odano priznanje pravim čuvarima Zemlje, čovječanstva i budućnosti!

Svečana dodjela nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. godinu zbog epidemioloških mjera održana je online.

U potresu pogođenom Hrvatskom glazbenom zavodu pobjednike je proglasio Hrvoje Prćić, glavni urednik magazina National Geographic Hrvatska. Postojala je samo jedna misao - iako je zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa ove godine moralo izostati zajedničko druženje, ciljevi koje smo si svi postavili ne mogu i ne smiju izostati.

Brojni pojedinci, tvrtke, ustanove i organizacije imali su priliku nominirati projekte, aktivnosti, proizvode, osobe, gospodarstvenike, znanstvenike, studente, amatere i profesionalce koji svojim postignućima najbolje oslikavaju, promoviraju i podržavaju ciljeve održivog razvoja u društvu znanja.

National Geographic Hrvatska, vođen motom “nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu”, pokrenuo je akciju Žuti okvir kojom je predstavljeno 17 ciljeva održivog razvoja. Tako ćemo svake godine nagrađivati pojedince, timove, tvrtke i institucije koji najviše pridonose održivosti u Hrvatskoj.

Bez obzira na nezahvalnu situaciju uzrokovanu pandemijom koja je zahvatila cijeli svijet, više od 70 pristiglih prijava u 17 kategorija održivog razvoja pokazatelj je pozitivnih promjena, ali i nade u svijetlu, održivu budućnost naše zemlje.

Svečanost je nastupom uljepšala Nina Kraljić, najljepši glas Hrvatske. 

 

U prilogu maila donosimo imena pobjednika, te na linku fotografije, a snimku svečane dodjele pogledajte na ngm-odrzivi-razvoj.adriamedia.hr

 

Potpis za fotografije: Filip Hofer