Vatrogasci iz više županija upućeni na područje Siska i Petrinje

  • 29.12.2020
  • Policija
  • Slavonski Portal

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske, iza sebe je ostavio niz uništenih objekata. Vatrogasci koji su bili angažirani na raščišćavanju posljedica prethodnih potresa, odmah su uključeni u izravno spašavanje građana zatrpanih pod ruševinama.

 

Na teren su prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića upućene vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Zadarske, Ličko-senjske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba.

 

- Vatrogasne postrojbe sa svim potrebnim tehničkim alatima, tehničkim i navalnim vozilima, upućene su na područje Petrinje i Siska, a angažirani su i svi vatrogasni timovi s potražnim psima za potrebe spašavanja iz ruševina - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te istaknuo da će se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Siska uspostaviti Operativno-zapovjedni stožer.

 

U pričuvi spremne za slanje dodatnih snaga nalaze se vatrogasne postrojbe Virovitičko-podravske, Međimurske i Požeško-slavonske županije.