Ministar Butković na otvaranju Komunalnog pristaništa „Marina“ u Vukovaru

  • 24.05.2019
  • Politika
  • Slavonski Portal

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas na svečanom otvorenju Komunalnog pristaništa „Marina“ u Vukovaru.

Pristanište su, povodom završetka radova, uz ministra Butkovića, obišli i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, župan Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić, gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava i ravnatelj Lučke uprave Vukovar, Alen Jakumetović.

Ministar Butković je istaknuo kako je riječ o prvom takvom projektu izgradnje komunalne luke na Dunavu, zahvaljujući kojemu će grad Vukovar dobiti novih 140 vezova. „Izgradnjom pristaništa Vukovarci su dobili multifunkcionalnu luku, koja im osigurava siguran vez i uvjete za bavljenje sportom i turizmom“, rekao je ministar i istaknuo kako je na sastanku s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom razgovarao i o drugim prometnim projektima u gradu Vukovaru, kao što je izgradnja obilaznice grada Vukovara, rekonstrukcija i obnova željezničke pruge Vinkovci-Vukovar te sanacija i obnova lokalnih i nerazvrstanih cesta. Ministar Butković je podsjetio kako je Vlada Republike Hrvatske nedavno na svojoj sjednici usvojila i program obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Vukovara ukupne vrijednosti 1.4 milijarde kuna.

Komunalno pristanište „Marina“ smješteno je uz desnu obalu Dunava, a sastoji se od vodnog prostora za vez plovila, pontona, sidrenog sustava i pristupnog mosta s postojeće obaloutvrde. Izgradnjom pristaništa osigurat će se 90 vezova duljine 8 metara i 50 vezova duljine 12,5 metara.

Projekt izgradnje Komunalnog pristaništa „Marina" u Vukovaru financiran je Odlukom Vlade Republike Hrvatske, sredstvima iz državnog proračuna RH putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 9.141.516,74 kuna te financijskim sredstvima u iznosu od 500.000,00 kuna od strane Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara.