SVI PUTEVI OVOGODIŠNJEG ADVENTA VODE U GOOD KUT

  • 10.12.2021
  • Iz drugih medija
  • Slavonski Portal

Good Food i Kut ukrstili su svoje kuhače, a iz kreativne radionice šire se arome od koje rastu zazubice, kako ljubiteljima mesa, tako i vegetarijancima

 

 

It`s that time of the year. Svakog prosinca Zagreb se presvlači u božićno ruho, a osim veličanstvene dekoracije koja nas vodi kroz božićnu bajku, do nas dopiru i opojni mirisi bogate gastronomske ponude. Ljestvica je uvijek visoko podignuta, ali svake godine zagrebački advent iznenadi nečim inovativnim i kreativnim.

 

Tako su na ovogodišnjem adventu, na najpopularnijoj lokaciji – Fuliranje (kod hotela Esplanade), snage ujedinili dva Zagrepčanima dobro poznata odredišta: Good Food i Kut. U zajedničke pobjede, na radost mnogih,  krenuli su pod simboličnim nazivom Good Kut, a ovaj spoj čini se sasvim logičan jer se i Good Food i Kut baziraju na sličnim konceptima. Ivana Bekavac, vlasnica razigrane i jedinstvene zalogajnice Kut, chefica s diplomom Culinary Institute of America i dobitnica nagrade Andrej Barbieri za mladu kulinarsku nadu, svakog dana priprema nova jela, a namirnice pronalazi na Dolcu ili ih nabavlja od OPG-ova. Good Food, popularni zagrebački street food, vodi se sličnom filozofijom – svježina i kvaliteta namirnica okosnica su njihove kuhinje. Mlade, vesele i razigrane ekipe zaslužne su za specijalitete od kojih rastu zazubice, a spoj njihovih energija pretočio se u četiri jela koja možete probati na božićnom sajmu u metropoli.

 

A što se kuha u Good Kutu? Događa se splet različitih okusa koji na kraju čine skladnu cjelinu. Imajući u vidu kako je vegetarijanska ponuda često marginalizirana, ovaj kreativni tandem potrudio se da vegetarijanci ne budu zakinuti. Stoga je specijalno za njih, ali i za one koji bi malo odmorili od mesa, pripremljen Vege sendvič, s bukovačama i hummusom u glavnim ulogama. Naravno, hladni adventski dani ipak su nezamislivi bez malo masti, a mesoljupci dolaze na svoje. Špek štrudla naziv je štrudle koja ispod slojeva hrskavog tijesta skriva fenomenalnu kombinaciju sočnog špeka i dinstanog zelja. Advent ne može proći bez glavnog protagonista, njenog visočanstva Kobasice. U finom pecivu, društvo joj prave sir, senf i dinstano zelje. Još jedan adut Good Kuta naprosto se topi u ustima. Junetina sendvič bazira se na sporo kuhanoj junetini, a za dodatan touch zaslužan je umak od hrena i limete. Sačuvajte nešto mjesta i za desert – Germ fritule koje se kupaju u umaku od vanilije, džema i maka prava su poslastica za kraj.

 

Maštoviti i efektni, primamljivi pripravci ekipe Good Kut nesumnjivo će biti jedne od središnjih figura zagrebačkog adventa!

 

 

Foto: Good Kut